Weekend vibes och en god smoothie

Ja eller vibes och vibes. Vi har återhämtat oss endel efter förra veckan då vi trodde att Carex skulle behöva tas bort. Helt plötsligt blev han jättevinglig med hög feber. Men efter provtagning så visade det sig att han fått anaplasma och med rätt behandling blev han bra väldigt snabbt. Phu så skönt. Även om vi vet att han är 26 år och såklart inte kommer leva för alltid så blev vi i alla fall väldigt glada att få lite mer tid med honom.

Annars har vi haft en lugn helg. Vi var tvungna att köpa en ny torktumlare vilket var lite trista pengar men nu är den iaf på plats.

Vi var och hälsade på mamma igår och det är så gulligt att se hur glad Céline blir när hon träffar henne. Både mormor och morfar är riktiga favoriter.

Vi har även plockat lite smått och gott i växthuset. Grönkålen är helt fantastisk och även mangold och spenat tog vi med oss ett knippe av. Spenaten åkte direkt ned i smoothien och det andra ligger i kylen till dagens middag.

Tomaterna har jag tagit in så de kan få mogna på fönsterbrädan.

Verkligen en lyx att ha växthus. Nästa år ska jag försöka vara ännu snabbare på att odla. Eller framförallt odla rätt saker. Lättare med kålen i växthuset för jag verkar ha kållarver nere vid odlingslådorna.. det finns säkert något smart tips för hur man löser det men jag är verkligen en nybörjare på det här.

Ha nu en fin dag på er.

Förresten vill ni ha ett recept på den gröna smoothien jag gjorde med spenaten så kommer det här

”Key lime pie smoothie”

En stor näve spenat

En stor näve mango

En frusen banan

Skal och juice från en lime

Äppeljuice

Cashewsmör en stoor sked

Lite vaniljessence

En skopa växtbaserat vaniljprotein

Kör allt i blendern. Jag förberedde min i min vacuumflaska.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Caroline Bonde skriver:

    Hej Carro!
    Vilket proteinpulver använder du och vilken vanilj essence? Kram

    Gilla

    1. Hejsan💕 jag använder Garden of lifes raw organic protein med vaniljsmak. Väldigt god, jag har beställt från ”rawfoodshop” som har en massa grymma produkter! Vaniljessencen är från Koishan tea och den har jag bara köpt på mataffäen. Har aldrig använt den tills för någon vecka sedan när jag provade den och det blev så god smak. Just den är inte någon hälsoprodukt utan det går säkert att hitta andra. Jag tar bara någon droppe.
      Kram

      Gilla

Lämna en kommentar