Chocolate cake to die for

Jag har länge velat prova att baka något med silkestofu och igår så provade jag det. Vi skulle bort på kvällen och jag tog med tårtan/kakan som efterrätt. Hihi lite väl mycket av en chansning eftersom jag aldrig gjort den innan men den blev en hit. Tyvärr var vi lite för mätta när det väl var dags att äta men jag fick i mig en liten bit.

Själva fyllningen var lite som en blandning mellan cheesecake och chokladmousse.

Nu har jag inte exakta mått eftersom jag inte tänkte på att dela receptet, men det fina med ”no bake cake” är att bara det smakar gott så är det rätt. Så man kan prova lite hej vilt och oftast blir resultatet bra.

Här kommer receptet men kom ihåg att det är lite ungefärligt

Botten

Ca 150 g hasselnötter

1dl havregryn

10 dadlar

En nypa salt

Kör allt i en matberedare till en smulig deg.

Klä en rund form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pressa ut smuldegen i botten av formen. Ställ i frysen medan du blandar ihop fyllningen.

Fyllning

1pkt silkes tofu

100g (eller mer) mörk choklad smält över vattenbad

En nypa vaniljpulver

En nypa salt

Jag hade lite hasselnötskräm hemma som jag blandade i två stora skedar av, annars hade jag kanske velat ha i mer choklad istället.

Lite lönnsirap för att få till rätt sötma.

Blanda allt i en matberedare och kör tills du får en fluffig krämig chokladkräm.

Ta ut formen ur frysen och skopa på chokladkrämen. In i frysen igen för att den ska sätta sig.

Egentligen kan man nog nöja sig så men jag valde att toppa den med rostade hasselnötter som jag rostat och sen karamelliserat med en skvätt lönnsirap och en nypa salt.

Sen gjorde jag en enkel choklad ganache och ringlade över.

Den gjorde jag genom att smälta några bitar mörk choklad och nån matsked havregrädde (givetvis funkar vanlig grädde också).

Nu låter det kanske som att det här var jätteavancerat med det var det verkligen inte utan tvärtom så enkelt. Toppingen kan man ju skippa men den såg ju lite festlig ut med det på.

Jag hade kakan i frysen ca en halvtimme eller mer och sen förvarade vi den i kylen.

Om ni provar kan ni inte tagga #smoothiesandstuff om ni lägger upp den på instagram? Vore så roligt att se!

2 kommentarer Lägg till din

Lämna en kommentar